Spädbarn

När vi blir föräldrar förändras hela vårt liv. Att bli mamma, att bli pappa, hitta nya sätt att samarbeta och samtidigt lära känna sitt lilla barn, ställer nya krav. Det kan vara glädjefyllt, ge en ny dimension åt livet och samtidigt vara bekymmersamt och oroande. Ibland kan det kännas svårt att förstå situationen som uppstått, olika känslor och kontakten med barnet. Många gånger kan man hantera problemen på egen hand men ibland behövs professionell kunskap. Spädbarnsmottagningen erbjuder samtalskontakt med spädbarnet i fokus. Vi är privatpraktiserande legitimerade psykoterapeuter och psykoanalytiker med lång erfarenhet av att arbeta med barn. Vi tar emot barnet tillsammans med en eller båda föräldrarna på våra egna mottagningar. Även blivande föräldrar är välkomna.

 

När kan du söka hjälp?

Du kan ha olika skäl. Kanske tycker du inte du kan nå eller trösta ditt barn. Kanske ditt barn vägrar äta eller sover dåligt. Eller så känns allting "bara fel" och inte som du hade förväntat dig. Ja, kanske tycker du att det börjar bli en ond cirkel mellan dig och ditt barn… Du har försökt men kan inte ändra mönstret.

 

Hur arbetar vi?

Vi träffar barnet tillsammans med den ena föräldern eller båda. Vår målsättning är att tillsammans försöka förstå vad barnet kommunicerar och vad era svårigheter kan handla om. Vi eftersträvar att hjälpa dig/er och barnet till en tryggare anknytning så att ni sedan i lugn och ro och på egen hand kan fördjupa ert förhållande.

 

Spädbarnsmottagningen vid Svenska psykoanalytiska föreningen erbjuder samtalskontakt med spädbarnet i fokus. Vi tar emot barn i åldrarna 0–2 år och arbetet sker med barnet tillsammans med någon av föräldrarna, ibland båda.
Vi är alla legitimerade psykoterapeuter och psykoanalytiker med stor erfarenhet av att arbeta med barn. Vi har egna mottagningar i Stockholmsområdet samt i Åkersberga.

 

Här hittar du Spädbarnsmottagningens hemsida:

 

 

  © 2018-09-07  | ordinfo@barn-och-ungdom.se  |  mbjweb  |  Svenska psykoanalytiska föreningen